Mannenkoor Euterpe

“Zingen voor je plezier”

Bij Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe is Gerwin sinds 1 januari 2019 de opvolger van Adriaan Bruinink, die na ruim 4 jaar aangaf dat hij de verdere ontwikkeling van het koor in de weg stond.

Gerwin gaf te kennen graag ons koor te willen gaan leiden. We waren de laatste jaren geen onbekenden voor elkaar; samen hebben  we veel opgetreden gehad, o.a. bij de Visserijconcerten in Harderwijk, op ons eigen Bevrijdingsconcert in 2018 samen met de mannen van het Urker mannenkwartet en hij begeleidde ons als organist bij concerten in de Loolaankerk in Apeldoorn en de Lutherse kerk in Den Haag.

Voorthuizen is voor Gerwin geen onbekend terrein: hij was bijna 12½  jaar dirigent van het Interkerkelijk Vrouwenkoor Euterpe.

Gerwin was al vroeg onder de indruk van het kerkorgel.  Zijn vader bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij.

Amper 9 jaar oud, kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling als organist in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Nieuwegein.

Gerwin liet het daar niet bij, maar verfijnde zijn spel door les te nemen bij Jaap Zwart sr. en Herman van Vliet, volgde en muziektheorie opleiding, koordirectielessen, en pianolessen.

Gerwin is, naast dirigent van Euterpe, ook dirigent van het Urker Mannenkwartet, Interkerkelijk Koor Immanuël  uit Harskamp en verder van Kleinkoor Musica Religiosa en Christelijk mannenkoor DEV (Door Eendracht Verbonden), allen uit Kampen

Ook is hij editor bij STH records.

Meer over ons weten?

Aankomende evenementen

Waar kan je ons komen horen

Lid worden

Wat betekend het om lid te zijn

Euterpe Contact

Onze digitale nieuwsblad

Dirigent

Alles over onze dirigent

Geschiedenis

Onze geschiedenis